Aktualno

Aktivirajmo prostovoljce za pomoč najbolj ranljivim!

Torek, 17 Marec 2020 12:06 Napisal

 

Aktivirajmo prostovoljce za pomoč najbolj ranljivim! ♥

Dragi nevladnik/ca,

Rdeči križ Slovenije in Slovenska karitas sta že začeli z zbiranjem lokalnih prostovoljcev za pomoč najbolj ranljivim (starejšim, kronično bolnim ipd.).

Pomembno je, da so akcije koordinirane (da kdo ne ostane brez pomoči) in dovolj množične (da bo na terenu dovolj pomoči za vse). Zato vas v dogovoru z Rdečim Križem Slovenije in Slovensko karitas pozivamo, da aktivirate svoje člane in prostovoljce. 

Angažma je možen na dva načina:
➡ z neposredno prijavo za prostovoljca v spletni bazi, ki sta ju RKS in Slovenska karitas posebej ustvarili: povezava do prijavnega obrazca RKS (https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx…)
➡ da se kot organizacija povežete z lokalno izpostavo Rdečega križa ali Karitas in se dogovorite, kako lahko pomagate.

Alternativno se lahko obrnete tudi na občinski štab Civilne zaščite.

V Sloveniji je 27.000 nevladnih organizacij z več kot pol milijona prostovoljcev. Temeljimo na solidarnosti, podpori in vključevanju. Vedno pomagamo. Dajmo tudi tokrat! 

Pri aktiviranju pa prosim ne pozabite, da se iščejo mlajši in zdravi prostovoljci in da je treba upoštevati vsa pravila NIJZ (umivanje rok, primerna razdalja …).

Prav tako priporočamo, da svoje članstvo obvestite, da če potrebujejo tovrstno pomoč, naj se obrnejo na lokalni Rdeči križ ali Karitas.

V solidarnosti je moč! Delite tudi med ostale, hvala! 

Zadnji vnosi - aktualno

  • 1
  • 2
  • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje