Aktualno

PARTICIPATIVNI PRORAČUN »MOJ PEČAT« v Mestni občini Slovenj Gradec

Sreda, 13 April 2022 11:51 Napisal

V torek, 12. 4. 2022, sta bili v Pamečah in Podgorju izvedeni delavnici v sklopu priprave participativnega proračuna v Mestni občini Slovenj Gradec. Na dobro obiskanih delavnicah je župan Tilen Klugler v uvodnem nagovoru izpostavil pomen procesa za lokalno okolje. Koroško regionalno stičišče NVO – KOROCIV je zastopal Jure Strah, ki je podal osnovne informacije o participativnem proračunu. Vodja projekta Moj Pečat Darko Sagmeister iz MO SG pa je predstavil merila in način sodelovanja. Udeleženci so imeli nekaj predlogov glede prilagoditve samega procesa. Zadnji del delavnice je bil namenjen diskusiji med udeleženci o izboljšavah v lokalnem okolju, ki bi jih lahko povzročila uvedba participativnnrga proračuna. Predlaganih je bilo tudi kar nekaj osnutkov atraktivnih predlogov o urejanju raznih igrišč in rekreacijskih površin, postavljanju raznih klopc, pitnikov ipd.

Naslednji delavnici bosta 19. aprila ob 17. uri v Gasilskem domu v Šmartnem in ob 19. uri v Mali dvorani MKC Slovenj Gradec.

V kolikor imate kakšno vprašanje, nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pokličite 031 308896 - Jure STRAH.

 

 

 

 

  • 1
  • 2
  • 3

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

© 2016 Korociv.si | Spletna agencija Si-TEAM

Iskanje